Nagrade najboljim studentima i mladim istraživačima povodom Dana univerziteta u Beogradu

TV Prva “Plodovi dobre zemlje” Laboratorija za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku Veterinarskog specijalističkog instituta Niš
April 29, 2017
Potpisan ugovor o saradnji sa Fakultetom veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu
March 2, 2018
Prikaži sve

Nagrade najboljim studentima i mladim istraživačima povodom Dana univerziteta u Beogradu

Nagrade najboljim studentima i mladim istraživačima povodom Dana univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu je 13. septembra 2017. godine obeležio svoju 209. godinu postojanja uručenjem nagrada najboljim studentima, mladim istraživačima i profesorima u penziji koji su se istakli svojim radom i dobili zvanje emeritusa.

Među 100.000 studenata Beogradskog univerziteta, nagrađen je 31 akademac, najbolji diplomac svakog od fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nagrada ,,Student generacije“, za Fakultet veterinarske medicine, dodeljena je našem kolegi Iliji Jovanoviću. Pored toga što je studije veterinarske medicine završio u redovnom roku i sa najvišom prosečnom ocenom u generaciji (9,81), kolega Ilija se tokom studija aktivno bavio i studentskim naučno-istraživačkim radom, pisao članke za studentski časopis na matičnom fakultetu, koordinirao radom Kinološke sekcije fakulteta, a poslednji semestar studija proveo je na Univerzitetu veterinarske medicine u Beču.

Po završetku studija, zasnovao je radni odnos u Veterinarskom specijalističkom institutu ,,Niš“ iz Niša, uz čiju podršku je nastavio dalje školovanje i upisao doktorske akademske studije na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu.

Svečanoj akademiji povodom Dana univerziteta i dodeli nagrada najboljim studentima, pored predstavnika Univerziteta, prisustvovali su i predstavnici Vlade Republike Srbije, Skupštine i Vojske Srbije. Prilikom svog obraćanja, rektor Beogradskog univerziteta, akademik prof. dr Vladimir Bumbaširević, istakao je da je plan Univerziteta razvoj naučno-istraživačkog rada i prenošenje rezultata istraživanja, što će doprineti daljem povećanju ugleda Univerziteta u Beogradu. Profesori očekuju da se kroz finansiranje iz budžeta više ulaže u obrazovanje, a time i u Univerzitet u Beogradu, koji je prema istraživanjima Univerziteta u Melburnu i dalje na prvom mestu po postignutim rezultatima, imajući u vidu novac koji je u nauku uložen.

Galerija slika

Comments are closed.