Usluge
I. Uzorkovanje uzoraka
ᴥ Uzorkovanje hrane
ᴥ Uzorkovanje hrane za životinje
ᴥ Uzorkovanje vode za piće
ᴥ Uzorkovanje briseva za kontrolu higijenskog stanja
ᴥ Uzorkovanje briseva preko nazuvaka
ᴥ Uzorkovanje briseva pomoću sunđera
ᴥ Uzorkovanje uzoraka pčela i pčelinjeg legla
ᴥ Uzorkovanje mleka za pregled na mastitis
ᴥ Uzorkovanje krvi kopitara i velikih papkara
ᴥ Uzorkovanje krvi malih papkara
ᴥ Uzorkovanje krvi živine
ᴥ Uzorkovanje kože
ᴥ Uzorkovanje sadržaja digestivnog i urinarnog trakta
ᴥ Uzorkovanje fecesa
ᴥ Uzorkovanje jaja
ᴥ Uzorkovanje za patomorfološki pregled
ᴥ Davanje stručnog mišljenja o usaglašenosti
rezultrata sa propisima - hrana
II. Sekcije leševa i patoanatomski pregledi
ᴥ Sekcija leša - pile do 3 dana starosti
ᴥ Sekcija leša - živina, pernata divljač i divlje ptice
ᴥ Sekcija leša - male životinje, psi i mačke
ᴥ Sekcija leša - svinje, ovce i koze
ᴥ Sekcija leša - podmladak velikih životinja
ᴥ Sekcija leša - velike životinje
ᴥ Sekcija leša - lisice i druga divljač
ᴥ Sekcija leša - laboratorijske životinje
ᴥ Sekcija leša - fetusi
ᴥ Sekcija leša - ribe
ᴥ Dekapitacija glave životinje
ᴥ Otvaranje lobanje kod besnila sa vađenjem mozga
ᴥ Pato-anatomski pregled - živine, pernate divljači i divljih ptica
ᴥ Pato-anatomski pregled - riba
ᴥ Pato-anatomski pregled - male životinje
ᴥ Patoanatomski pregled - Velike životinje
ᴥ Pato-histološki preparat
III. Bakteriološki pregledi
ᴥ Kompletno aerobno ispitivanje materjala
ᴥ Kompletno anaerobno ispitivanje materjala
ᴥ Identifikacija i tipizacija bakterija - klasična
ᴥ Identifikacija i tipizacija bakterija - aglutinacija
ᴥ Identifikacija i tipizacija bakterija - API - A
ᴥ Identifikacija i tipizacija bakterija - API - E
ᴥ Antibiogram - za aerobe
ᴥ Antibiogram - za amaerobe
ᴥ Bakteriološki pregled mleka na mastite (ZPV)
ᴥ Bakteriološki pregled - brisevi
ᴥ Bakteriološki pregled - pčele
ᴥ Izolacija gljivica i plesni
ᴥ Determinacija gljivica i plesni
ᴥ Bakteriološki pregled na antraks
ᴥ Bakteriološki pregled fecesa i jaja
ᴥ Bakteriološki pregled embrioniranih jaja na salmonelu
IV. Parazitološki pregledi
ᴥ Koprološki pregled - nativan
ᴥ Određivanje jačine inverzije
(kvanti, metodom sedimentacije i flotacije)
ᴥ Pregled krvnih razmaza
ᴥ Pregled kutanih isečaka na ektoparazite
ᴥ Pregled na trihinelozu metodom kompresije
ᴥ Pregled na trihinelozu metodom digestije
ᴥ Pregled pčela na varozu
ᴥ Pregled pčela na akarozu
ᴥ Pregled pčela na nozemozu
ᴥ Pregled pčela na tropilelozu
ᴥ Pregled pčela na etiniozu
V. Serološki pregledi
ᴥ Mikroaglutinacija - liza (MAT)
ᴥ Klasična aglutinacija (izvođenje)
ᴥ Hemaglutinacija
ᴥ Heminhibicija
ᴥ Brza krvna aglutinacija (TIF)
ᴥ Brza serumska aglutinacija (BAB)
ᴥ Ascoli precipitacija
ᴥ ELISA skrining - At (izvođenje)
ᴥ ELISA verifikacioni test - At (izvođenje)
ᴥ Test po Kogginsu
ᴥ Određivanje mikotoksina (ELISA) - aflatoksin
ᴥ Dijagnostička sredstva po testu
VI. Senzorska ocena
ᴥ Organoleptički pregled hrane
VII. Fizičko-hemijske analize hrane
ᴥ Specifična težina aerometrom, piknometrom i zapreminske mase
ᴥ Određivanje pepela (mineralne materije)
ᴥ Određivanje vode sušenjem
ᴥ Mast po Soklest-u
ᴥ Nitriti
ᴥ Određivanje ukupnog fosfora
ᴥ Određivanje procenta belančevina
ᴥ Hidroksiprolin
ᴥ Mast po Gerber-u kod proizvoda od mleka
ᴥ Mast po Gerber-u kod mleka
ᴥ Mast kod maslaca
ᴥ Natrijum-hlorid po Wolhard-u
ᴥ pH direktno
ᴥ Kiselost
ᴥ Peroksidni broj i stepen užeglosti
ᴥ Laktoza
ᴥ Redukujući šećeri
ᴥ Određivanje HMF - spektrofotometrijski
ᴥ Određivanje aktivnosti dijastaze - spektrofotometrijski
ᴥ Saharoza
ᴥ Materije nerastvorljive u vodi
ᴥ Određivanje sadržaja ugljenih hidrata - energetska vrednost hrane
VIII. Fizičko-hemijske i mikrobiološke analize vode za piće
ᴥ Boja, miris, ukus
ᴥ Temperatura, pH
ᴥ Mutnoća
ᴥ Nitriti kao N
ᴥ Nitrati kao N
ᴥ Amonijak ukupni kao N
ᴥ Hloridi kao Cl
ᴥ Elektroprovodljivost
ᴥ Utrošak KMnO4
ᴥ Osnovni mikrobiološki pregled vode
ᴥ Davanje stručnog mišljenja o usaglašenosti
rezultata sa propisima - voda
IX. Mikrobiološki pregled hrane (Dokaz prisustva po zahtevu)
ᴥ Utvrđivanje prisustva Salmonela
ᴥ Određivanje ukupnog broja bakterija po gramu ili mililitru
ᴥ Određivanje broja E.coli
ᴥ Pregled na gljivice i plesni
ᴥ Pregled na patogene Sulfitoredukujuće klostridije
ᴥ Utvrđivanje prisustva Campylobacter spp.
ᴥ Utvrđivanje prisustva Bacilllus cereus
ᴥ Utvrđivanje broja Bacilllus cereus
X. ISO metode
ᴥ Utvrđivanje prisustva Salmonela
ᴥ Određivanje broja E. coli
ᴥ Određivanje broja Enterobacteriaceae
ᴥ Utvrđivanje prisustva L. monocytogenes
ᴥ Određivanje broja L. monocytogenes
ᴥ Određivanje broja koagulaza pozitivnih stafilokoka
ᴥ Određivanje ukupnog broja bakterija
ᴥ Određivanje broja Bacillus cereus
XI. Analize u procesu proizvodnje
ᴥ Određivanje broja mikroorganizama u brisevima
ᴥ Određivanje broja Enterobakterija iz briseva
ᴥ Brisevi sa trupova (Goveda, svinje, ovce)
ᴥ Brisevi sa radnih površina, opreme, ruku radnika
XII. Citološki pregled
Utvrđivanje broja somatskih ćelija u mleku
XIII. Ispitivanje rezidua antibiotika u hrani mikrobiološkim metodama
ᴥ Dokazivanje antibiotika u hrani i hrani za životinje
ᴥ Dokazivanje sulfonamida u hrani i hrani za životinje
XIV. Mikrobiološka analiza hrane za životinje
ᴥ Mikrobiološki pregled hrane za životinje po pravilniku
ᴥ Pojedinačni pregled na salmonele kod hrane za životinje
ᴥ Pregled na gljivice i plesni
ᴥ Pregled na patogene sulfitoredukujuće bakterije
ᴥ Određivanje broja Clostridium perfringens (SRPS EN ISO 7937:2004)
ᴥ Određivanje ukupnog broja bakterija
ᴥ Određivanje koagulaza pozitivnih stafilokoka
ᴥ Stručno mišljenje o usaglašenosti rezultata sa propisima
XIV. Hemijska analiza hrane za životinje
ᴥ Određivanje % sirove celuloze
ᴥ Određivanje % pepela
ᴥ Određivanje procenta masti po Soksel-u
ᴥ Određivanje % proteina
ᴥ Određivanje % NaCL/Na po Wolhard-u
ᴥ Određivanje % P
ᴥ Određivanje % Ca
ᴥ Priprema uzoraka mlevenjem / homogenizacijom
ᴥ Priprema uzoraka digestijom
ᴥ Priprema uzoraka mineralizacijom
ᴥ Određivanje vode sušenjem
ᴥ Mišljenje o usaglašenosti hemijskih parametara sa propisima - hrana za životinje
XVI. Usluge koje se izvode na terenu
ᴥ Ultrazvučni pregled kuja i mačaka
ᴥ Ultrazvučni pregled krava
ᴥ Ultrazvučni pregled ovaca i koza
ᴥ Ultrazvučni pregled kobila
ᴥ Ultrazvučni pregled svinja
XVII. Veterinarska sanitacija, eutanazija i neškodljivo uklanjanje leševa
ᴥ Dezinfekcija - profilaktička
ᴥ Dezinfekcija - tekuća
ᴥ Dezinfekcija - završna
ᴥ Dezinfekcija - zamagljivanjem
ᴥ Dezinfekcija hladnjače
ᴥ Dezinfekcija šlepera
ᴥ Dezinfekcija kamiona
ᴥ Dezinfekcija automobila
ᴥ Dezinfekcija vagona
ᴥ Dezinfekcija košnica sa uništavanjem roja pčela ili bez uništavanja
ᴥ Dezinsekcija
ᴥ Dezinsekcija zamagljivanjem
ᴥ Suzbijanje ektoparazita živine
ᴥ Deratizacija
ᴥ Eutanazija velikih životinja (konji i goveda)
ᴥ Eutanazija malih životinja (svinje, ovce koze, psi, mačke i dr.)
ᴥ Eutanazija živine
ᴥ Spaljivanje leševa i konfiskata
ᴥ Sredstva za dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju i eutanaziju
XVII. Ostale usluge
ᴥ Ekspertiza sa pisanim izveštajem i mišljenjem
ᴥ Izrada atesta na osnovu rezultata analiza
ᴥ Izlazak stručnjaka na teren sa visokom stručnom spremom
ᴥ Izlazak stručnjaka na teren sa titulom specijaliste,magistra
ᴥ Izlazak stručnjaka na teren sa zvanjem doktor veterinarskih nauka
ᴥ Obuka za rad u laboratoriji - stručnjak
ᴥ Prepis izveštaja o ispitivanju
ᴥ Foto dokumentacija uz pisani izveštaj u crno beloj tehnici
ᴥ Foto dokumentacija uz pisani izveštaj u koloru
ᴥ Prevoz do objekta
ᴥ Obuka za rad u laboratoriji - laboratorijski tehničar