Potpisan ugovor o saradnji sa Fakultetom veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu

Nagrade najboljim studentima i mladim istraživačima povodom Dana univerziteta u Beogradu
September 15, 2017
Nova laboratorija u Veterinarskom specijalističkom institutu Niš
July 28, 2018
Prikaži sve

Potpisan ugovor o saradnji sa Fakultetom veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu

Delegacija Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, dekan fakulteta prof. dr Vlado Teodorović i prodekan za osnovne studije prof. dr Milorad Mirilović, posetila je Veterinarski specijalistički institut Niš, 02. marta 2018. godine.

Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta “Niš” dr sci vet. med. Miloš Petrović upoznao je delegaciju fakulteta sa istorijatom Instituta, postignutim rezultatima u prethodnom periodu i budućim planovima.

Nakon održane prezentacije potpisan je UGOVOR o naučno-obrazovnoj i stručno-tehničkoj saradnji. Potpisivanjem ugovora dugogodišnja saradnja Fakulteta veterinarske medicine i Veterinarskog specijalističkog instituta “Niš” podignuta je na viši nivo i obavljaće se u okviru naučnih i obrazovnih oblasti kojima se bave ugovorne strane, kao i u oblasti akreditovanih laboratorijskih ispitivanja i obuke stručnih kadrova u cilju potpunijeg korišćenja raspoloživih materijalnih i kadrovskih resursa.

Imajući u vidu ugled i naučni status Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu potpisivanjem ugovora stvoreni su uslovi za dalji napredak stručnih kadrova Instituta u veterinarskom obrazovanju, struci i nauci.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je uvaženi akademik Željko Cvetnić, redovni član HAZU, koji je kao gost Ogranka SANU u Nišu, održao javno predavanje na temu: “Bolesti koje su menjale svet”.

Na kraju posete, usledio je obilazak Instituta.

Galerija slika

Comments are closed.