Novi Pravilnik o strucnom usavrsavanju veterinara

virus
Nova bolest prezivara u Evropi
February 10, 2012
Mere zastite
March 28, 2012
Prikaži sve

Novi Pravilnik o strucnom usavrsavanju veterinara

Novi Pravilnik o strucnom usavrsavanju veterinara

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumasrtva i vodoprivrede dalo je saglasnost na Pravilnik o stručnom usavršavanju veterinara koji je Skupština Veterinarske komore Srbije usvojila na sednici aprila, 2011. godine. Stručni odbor Komore doneo je odluku da se novi Pravilnik i obrasci za prijavu dostave svim potencijalnim predavačima i organizatorima edukacija i stručnih skupova.
Kako stoji u obrazloženju skupštine Veterinarske komore Srbije cilj stalnog stručnog usavršavanja u svakoj oblasti, pa i u oblasti veterinarske medicine, jeste poboljšanje kvaliteta usluga i podsticaj i razvoj novih usluga. Suština stalnog stručnog usavršavanja je unapređenje stručnih kompetencija. Najbolji način za realizaciju ovog cilja jeste uspostavljanje sistema akreditacije programa obuka koji treba da obezbedi raznovrsnost, dostupnost, uporedivost i konkurentnost programa obuke, da poveća obuhvat stručnog usavršavanja veterinara, da omogući praćenje i vrednovanje realizacije programa obuke, kao i kontinuirano unapređivanje kvaliteta programa obuke.
“Polazeći od navedenog, analizirali smo postojeće stanje u oblasti stručnog usavršavanja veterinara, i na osnovu toga predlažemo promene”, zaključak je skupštine Veterinarske komore Srbije.

Više na www.vetks.org.rs/index.php/strucni-odbor-vks

Comments are closed.